Eenden

Scan-Air heeft het ideale luchtinlaatsysteem voor de huisvesting van uw eenden. Waarom? Voor elke stal hebben wij een passende oplossing. Eerst wordt een ventilatieberekening gemaakt en vervolgens wordt hier maatwerk voor geleverd. Hierbij wordt rekening gehouden met de juiste worp, eventuele obstakels en een goede luchtverdeling. Scan-Air creëert de basis voor een eend die zich goed kan ontwikkelen.
 
De inlaatventielen zijn gemaakt van duurzaam  pvc. Degelijkheid is gewaarborgd en reiniging is geen enkel probleem. Kortom minder arbeid, meer hygiëne.
De ventielen kunnen op elke muurdiepte gemaakt worden zodat extra betimmeringen van sparingen of instortkaders overbodig zijn. Het is zelfs mogelijk om de pvc omkasting direct aan te leveren bij de betonfabriek, zodat deze in de prefab panelen ingestort worden.
 
Door de hoge isolatiewaarde en zeer goede afdichting rondom de klep zijn inlaatventielen van Scan-Air ook geschikt voor koudere gebieden. Deze hoge waarde wordt bereikt doordat de kleppen/schuiven worden gevuld met PU-schuim. Bij transparante kleppen/schuiven wordt dit bereikt door 4-wandige pvc (meerkamer systeem).
Indien gewenst kunnen de inlaatventielen voorzien worden van een lighttrap(verduisteringsrooster). Deze kunnen geïntegreerd worden in de omkasting of als opbouwmodel.
 
Ten einde ontregeling van het stalklimaat naar aanleiding van windinvloeden te beperken dient u een windbreekkap te monteren. Deze kunnen door ons op maat aangeleverd worden of u kunt dit bouwkundig laten verzorgen.
 
De inlaatventielen kunnen geïntegreerd worden in complete lichtstraten. Scan-Air levert deze eveneens, al dan niet verduisterbaar. Door een goede afstemming met de installateur, aannemer en klant kunt hierdoor aanzienlijk op bouwkosten besparen.
 
Voorgestelde oplossingen:
 
Een zeer belangrijk aandachtspunt met betrekking tot het stalklimaat is de minimum ventilatie. Er is een groot verschil tussen de minimale en maximale ventilatiecapaciteit. Mede afhankelijk van een eventuele warmteterugwinning is voldoende circulatie en een goede luchtverdeling bij minimum ventilatie vaak lastig. Vooral bij de steeds breder wordende stallen. Voorgestelde oplossingen zijn:
 
Wandventielen met gebogen klep
Ventilatieschuiven met automatische centraal bediende spoilers
Plafondventielen met horizontale inlaat
 
Bovenstaande oplossingen kunnen worden aangevuld met tunnelinlaten voor de warme zomerdagen.
 
Mocht u nog vragen/opmerkingen hebben, schroom niet en neem telefonisch contact met ons op of stuur een e-mail. Wilt u onze producten met eigen ogen aanschouwen of mogelijkheden bespreken dan kunt u altijd een afspraak maken.