Leghennen

Scan-Air heeft het ideale luchtinlaatsysteem voor de huisvesting van uw leghennen. Waarom? Voor elke stal hebben wij een passende oplossing. Eerst wordt een ventilatieberekening gemaakt en vervolgens wordt hier maatwerk voor geleverd. Hierbij wordt rekening gehouden met de juiste worp, eventuele obstakels en een goede luchtverdeling. Scan-Air creëert de basis voor een gezonde hen met een hoge eikwaliteit.
 
De inlaatventielen zijn gemaakt van duurzaam  pvc. Degelijkheid is gewaarborgd en reiniging is geen enkel probleem. Kortom minder arbeid, meer hygiëne.
De ventielen kunnen op elke muurdiepte gemaakt worden zodat extra betimmeringen van sparingen of instortkaders overbodig zijn.
 
Door de hoge isolatiewaarde zijn inlaatventielen van Scan-Air ook geschikt voor koudere gebieden. Deze hoge waarde wordt bereikt doordat de kleppen/schuiven worden gevuld met PU-schuim. Bij transparante kleppen/schuiven wordt dit bereikt door 4-wandige pvc (meerkamer systeem). 
 
Ten einde ontregeling van het stalklimaat naar aanleiding van windinvloeden te beperken dient u een windbreekkap te monteren. Deze kunnen door ons op maat aangeleverd worden of u kunt dit bouwkundig laten verzorgen.
 
De inlaatventielen kunnen geïntegreerd worden in complete lichtstraten. Scan-Air levert deze eveneens, al dan niet verduisterbaar. Door een goede afstemming met de installateur, aannemer en klant kunt hierdoor aanzienlijk op bouwkosten besparen.
 
Voorgestelde oplossingen:
 
Leghennen (verrijkte) kooisystemen
Zeer belangrijke aandachtspunten met betrekking tot de ventilatie zijn plaatsing en afmeting van de inrichting, beschikbare ruimte boven het systeem en de plaatsing van het inlaatventiel. Veelal worden onderstaande luchtinlaatsystemen toegepast:
 
Wandventielen met enkele of dubbele rechte klep boven elkaar
Wandventielen met  gebogen klep
Ventilatieschuiven met handbediende spoilers
Plafondventielen met horizontale of verticale inlaat
 
Leghennen scharrel
Ook hier zijn de inrichting, beschikbare ruimte boven het systeem en plaatsing van het inlaatventiel belangrijk. Veel toegepaste luchtinlaatsystemen zijn:
 
 Wandventielen met gebogen of rechte klep
Ventilatieschuiven met handbediende spoilers
Plafondventielen met horizontale inlaat
 
Leghennen scharrel met vrije uitloop
Veelal worden hier ventilatiesystemen op onderdruk toegepast. Dit systeem werkt echter niet meer wanneer de uitlopen open gaan. Voor een optimaal stalklimaat zal gebruik gemaakt moeten worden van een gelijk-/overdruk systeem. Mogelijkheden binnen ons assortiment hiervoor zijn:
 
Ventilatieschuiven met inblaasventilator
Plafondventielen met inblaasventilator
Optimaventsysteem
 
Scan-Air vervaardigd tevens kippenuitlopen, vervaardigd uit transparant of wit pvc.
 
Bovenstaande oplossingen kunnen worden aangevuld met tunnelinlaten voor de warme zomerdagen.
 
Mocht u nog vragen/opmerkingen hebben, schroom niet en neem telefonisch contact met ons op of stuur een e-mail. Wilt u onze producten met eigen ogen aanschouwen of mogelijkheden bespreken dan kunt u altijd een afspraak maken.