Opfok-/moederdieren

Scan-Air heeft het ideale luchtinlaatsysteem voor de huisvesting van uw opfok-/moederdieren. Waarom? Voor elke stal hebben wij een passende oplossing. Eerst wordt een ventilatieberekening gemaakt en vervolgens wordt hier maatwerk voor geleverd. Hierbij wordt rekening gehouden met de juiste worp, eventuele obstakels en een goede luchtverdeling. Scan-Air creëert de basis voor een gezonde hen, die vitale kuikens voortbrengt met een hoge erfelijke aanleg.
 
De inlaatventielen zijn gemaakt van duurzaam  pvc. Degelijkheid is gewaarborgd en reiniging is geen enkel probleem. Kortom minder arbeid, meer hygiëne.
De ventielen kunnen op elke muurdiepte gemaakt worden zodat extra betimmeringen van sparingen of instortkaders overbodig zijn.
 
Door de hoge isolatiewaarde zijn inlaatventielen van Scan-Air ook geschikt voor koudere gebieden. Deze hoge waarde wordt bereikt doordat de kleppen/schuiven worden gevuld met PU-schuim. Bij transparante kleppen/schuiven wordt dit bereikt door 4-wandige pvc (meerkamer systeem).
Indien gewenst kunnen de inlaatventielen voorzien worden van een lighttrap(verduisteringsrooster). Deze kunnen geïntegreerd worden in de omkasting of als opbouwmodel.
 
Ten einde ontregeling van het stalklimaat naar aanleiding van windinvloeden te beperken dient u een windbreekkap te monteren. Deze kunnen door ons op maat aangeleverd worden of u kunt dit bouwkundig laten verzorgen.
 
Voorgestelde oplossingen:
 
Opfok-/moederdieren groepskooien
Zeer belangrijke aandachtspunten met betrekking tot de ventilatie zijn plaatsing en afmeting van de inrichting, beschikbare ruimte boven het systeem en de plaatsing van het inlaatventiel. Veelal worden onderstaande luchtinlaatsystemen toegepast:
 
Wandventielen met enkele of dubbele rechte klep boven elkaar
Wandventielen met gebogen klep
Ventilatieschuiven met handbediende spoilers
Plafondventielen met horizontale of verticale inlaat
 
 
Opfok-/moederdieren grondstallen
Hier is de plaatsing van de inlaatventielen van belang ten opzichte van de inrichting/beun. Veel toegepaste luchtinlaatsystemen zijn:
 
Wandventielen met enkele of dubbele rechte klep boven elkaar
Wandventielen met gebogen klep
Ventilatieschuiven met handbediende spoilers
Plafondventielen met horizontale inlaat
 
Mocht u nog vragen/opmerkingen hebben, schroom niet en neem telefonisch contact met ons op of stuur een e-mail. Wilt u onze producten met eigen ogen aanschouwen of mogelijkheden bespreken dan kunt u altijd een afspraak maken.