Rosékalveren

Scan-Air heeft het ideale luchtinlaatsysteem voor de huisvesting van uw kalveren. Waarom? Voor elke stal hebben wij een passende oplossing. Eerst wordt een ventilatieberekening gemaakt en vervolgens wordt hier maatwerk voor geleverd. Hierbij wordt rekening gehouden met de juiste worp, eventuele obstakels en een goede luchtverdeling. Scan-Air creëert de basis voor een gezond kalf.
 
De inlaatventielen zijn gemaakt van duurzaam  pvc. Degelijkheid is gewaarborgd en reiniging is geen enkel probleem. Kortom minder arbeid, meer hygiëne.
De ventielen kunnen op elke muurdiepte gemaakt worden zodat extra betimmeringen van sparingen of instortkaders overbodig zijn.
 
Door de hoge isolatiewaarde zijn inlaatventielen van Scan-Air ook geschikt voor koudere gebieden. Deze hoge waarde wordt bereikt doordat de kleppen/schuiven worden gevuld met PU-schuim. Bij transparante kleppen/schuiven wordt dit bereikt door 4-wandige pvc (meerkamer systeem). 
 
Ten einde ontregeling van het stalklimaat naar aanleiding van windinvloeden te beperken dient u een windbreekkap te monteren. Deze kunnen door ons op maat aangeleverd worden of u kunt dit bouwkundig laten verzorgen.
 
De inlaatventielen kunnen geïntegreerd worden in complete lichtstraten. Scan-Air levert deze eveneens. Door een goede afstemming met de installateur, aannemer en klant kunt hierdoor aanzienlijk op bouwkosten besparen.
 
Voorgestelde oplossingen:
 
Rosékalveren
Een zeer belangrijk aandachtspunt is het voorkomen van tocht/koude luchtval. Om dit te voorkomen is een goede dimensionering, installatie en afstelling van belang. Ook het beperken van de windinvloeden is cruciaal. Middels een recirculatie ventilator onder de ventielen kan een goede luchtverdeling en worp verkregen worden, onafhankelijk van de onderdruk in de stal. Deze recirculatieventilator is niet altijd nodig maar kan van grote toegevoegde waarde zijn. Voorgestelde oplossingen zijn:
 
Wandventielen met gebogen of rechte klep
Ventilatieschuif met handbediende spoilers
Wandventielen met recirculatieventilator
Plafondventielen met horizontale inlaat
Plafondventielen met horizontale inlaat en recirculatieventilator
 
Voerpad ventilatie
Dit systeem wordt veelal door de aannemer geïnstalleerd. Doormiddel van rolluiken of schuifdeuren komt de lucht binnen op het voerpad. Veel voorkomende problemen met dit systeem zijn de windinvloeden die het stalklimaat ernstig verstoren. Scan-Air kan heeft hiervoor een goede oplossing om middels een jalouzieklep met verticale luchtgeleiders. Hiermee kan de toevoer geknepen worden en de richting van inkomende lucht gestuurd worden.
 
Jalouzieinlaat met verticale luchtgeleiders
 
Mocht u nog vragen/opmerkingen hebben, schroom niet en neem telefonisch contact met ons op of stuur een e-mail. Wilt u onze producten met eigen ogen aanschouwen of mogelijkheden bespreken dan kunt u altijd een afspraak maken.